Porcovaný čaj rooibos v bio kvalitě.
Keř rooibosu (čajovec kapský - Aspalathus linearis) se vyskytuje v blízkosti Mysu Dobré naděje v Jižní Africe. Botanik Carl Humberg ho poprvé objevil v roce 1772. Teprve o 100 let později ruský imigrant Benjamin Ginsberg nalezl komerční potenciál této byliny jako alternativu k čaji. Poptávka po rooibosu vzrostla zejména během 2. světové války, kdy pravidelné dodávky čaje byly obtížné.
Rostlina se vysazuje v únoru až březnu. První sklizeň je po 6 měsících. Sbírá se do vaků a drtí se. Listy procházejí oxidací a získávají výraznou červenohnědou barvu. Vůně rooibosu je sladká a mírně ořechová. Získaný nápoj je červenohnědý s lehce nasládlou chutí.
CZ-BIO-002
Příprava:
teplota vody: 100 °C
doba louhování: 3 min
množství: sáček na šálek
Obsah: papírová krabička - 20 ks sáčků
Hmotnost: 35 g (20 x 1,75 g)
Výrobce: Simon Levelt